ÇAY VƏ ŞƏKƏRLİ DİABET

Просмотров: 9872

chayƏhval ruhiyyəni yüksəldən ərzaq məhsullarına şokolad, meyvələr, tərəvəzlər, yumurta da aiddir. Həkimlər calışırlar ki,bu ərzaq məhsullarının tərkibindəki qida maddələri haqqında elə faydalı informasiya versinlər ki,  bu ərzaq məhsulları nəinki doydursun və əhval rühiyyəni qaldırsın, həmdə insanlara daim sağlam qalmaqda və xəstəliklərlə mübarizədə kömək etsin. 

Diabetli xəstələr üçün çayın faydası haqqında xüssüsi söhbət vardır. İrina Papiyeva deyir – “çay şirin icki yox,çay olmalıdır, onun dadını limonla, hansısa bir otla yaxşılaşdırmaq olar. Əgər diabetli xəstə tablet qəbul edirsə o çayı müəyyən miqdar qayısı, qara gavalı ilə qanda şəkərə nəzarət etməklə içə bilər. Şəkər əvəzedicilərini mən məsləhət bilmirəm”.
Çayın faydalı keyfiyyətləri əhval ruhiyyəni yaxşılaşdıraraq, əhvalın yüksəlməsinə kömək edir, tonuslayır, yalnız yaxşı fiziki formada yox, həmdə yaxşı əhvalda olmağa kömək edir.